ChatForumlari - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet



6Beğeni(ler)
  • 3 gönderen Sahra
  • 2 gönderen Takedown
  • 1 gönderen Emre

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-Aug-2020   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması


-- Sponsor Baglantı --



Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması



Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

25 kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
4~5 soğan
3 baş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Karabiber
Kırmızıbiber
Yenibahar
Tuz
2 limonun suyu
Yeterince su

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

Kuru patlıcanları geceden kaynar suya ekleyip çatal geçecek şekilde haşlayın. Dolma içini hazırlamak için kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
Salçaları ekleyip karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edin. 2 bardak sıcak su, baharat, tuz ve şekeri ekleyip suyu çekene kadar pişirin.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Dolmaların ağız kısmı diğerinin alt kısmına gelecek şekilde tencereye dizin.
Üzerine hafifçe tuz serpin. Dolmaların üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyip 20 dakika pişirin. Limon suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık olrak servis yapın.
Dilerseniz, zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması



Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

25 kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
4~5 soğan
3 baş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
Karabiber
Kırmızıbiber
Yenibahar
Tuz
2 limonun suyu
Yeterince su

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

Kuru patlıcanları geceden kaynar suya ekleyip çatal geçecek şekilde haşlayın. Dolma içini hazırlamak için kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun.
Salçaları ekleyip karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edin. 2 bardak sıcak su, baharat, tuz ve şekeri ekleyip suyu çekene kadar pişirin.
Hazırladığınız harcı patlıcanların içine üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Dolmaların ağız kısmı diğerinin alt kısmına gelecek şekilde tencereye dizin.
Üzerine hafifçe tuz serpin. Dolmaların üzerini geçecek şekilde kaynar su ekleyip 20 dakika pişirin. Limon suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ilık olrak servis yapın.
Dilerseniz, zeytinyağlı biber dolması tarifini de deneyin.
Emre, Takedown ve NiLay bunu beğendiler.

Konu Emre tarafından (07-Aug-2020 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla

 

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık