Guncel Tanitim Ve İRC Toplulugu
  sohbet




Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15-05-20, 20:04   #1
Çevrimdışı
Bursa Kebabı


-- Sponsor Baglantı --






İskender kebabıyla ünlenen Bursa'nın, kuzu etiyle hazırlanan farklı bir kebabı daha vardır. Külbastı, sos ve pide ile hazırlanan Bursa kebabı, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Peki, evde Bursa kebabı nasıl yapılır? Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, kolları sıvayalım ve Bursa kebabı yapımına başlayalım.

Bursa'nın meşhur lezzeti olarak bilinen ev yapımı iskender tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Farklı kültürlerin yemeklerini mutfağınıza taşımak istiyorsanız, Bodrum usulü çökertme kebabı veya Hatay mutfağından tepsi kebabı yapımına da göz atabilirsiniz.


Bursa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

750 g kuzu külbastı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

5 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz

Karabiber

Sos için

30 g tereyağı

1 su bardağı sıcak su

4 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

500 g yoğurt

Pide hamuru için

1 yumurta

40 g yaş maya

1 su bardağı ılık su

3 su bardağı un

1 çay kaşığı tozşeker

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam tuz

Üzeri için

2 sivri biber

Domates


Bursa Kebabı Nasıl Yapılır


Pide için, yumurta sarısını akından ayırın. Mayayı ılık suda eritin ve kabarana kadar bekletin. Unu hamur
yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.

Mayalı su, yumurta akı, şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarana kadar
bekletin. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.

Parçaları unlanmış zemine alıp oklava ile açarak pide şekli verin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirip üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Etleri ince şerit şeklinde kesip zeytinyağında
kızartın.

Limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve et suyunu çekene kadar soteleyin. Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın.

Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Sos için tereyağını tavada eritin.

Sıcak su, domates salçası ve biber salçasını lave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın.

Pideleri kare parçalara kesip servis tabaklarına alın. Üzerlerine sosu gezdirin. Eti paylaştırıp üzerine yoğurdu gezdirin.

Fırında hafif közlediğiniz sivri biber ve domates ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.



İskender kebabıyla ünlenen Bursa'nın, kuzu etiyle hazırlanan farklı bir kebabı daha vardır. Külbastı, sos ve pide ile hazırlanan Bursa kebabı, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Peki, evde Bursa kebabı nasıl yapılır? Mutfağa geçip malzemeleri hazır ettiyseniz, kolları sıvayalım ve Bursa kebabı yapımına başlayalım.

Bursa'nın meşhur lezzeti olarak bilinen ev yapımı iskender tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Farklı kültürlerin yemeklerini mutfağınıza taşımak istiyorsanız, Bodrum usulü çökertme kebabı veya Hatay mutfağından tepsi kebabı yapımına da göz atabilirsiniz.


Bursa Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

750 g kuzu külbastı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı limon suyu

5 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı kekik

Tuz

Karabiber

Sos için

30 g tereyağı

1 su bardağı sıcak su

4 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı biber salçası

500 g yoğurt

Pide hamuru için

1 yumurta

40 g yaş maya

1 su bardağı ılık su

3 su bardağı un

1 çay kaşığı tozşeker

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam tuz

Üzeri için

2 sivri biber

Domates


Bursa Kebabı Nasıl Yapılır


Pide için, yumurta sarısını akından ayırın. Mayayı ılık suda eritin ve kabarana kadar bekletin. Unu hamur
yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.

Mayalı su, yumurta akı, şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp kabarana kadar
bekletin. Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.

Parçaları unlanmış zemine alıp oklava ile açarak pide şekli verin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirip üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Etleri ince şerit şeklinde kesip zeytinyağında
kızartın.

Limon suyu ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve et suyunu çekene kadar soteleyin. Sıcak su ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın.

Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Kekik ve tuzu ekleyip ocaktan alın. Sos için tereyağını tavada eritin.

Sıcak su, domates salçası ve biber salçasını lave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Yoğurdu ayrı bir kapta çırpın.

Pideleri kare parçalara kesip servis tabaklarına alın. Üzerlerine sosu gezdirin. Eti paylaştırıp üzerine yoğurdu gezdirin.

Fırında hafif közlediğiniz sivri biber ve domates ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Konu SaHRa tarafından (15-05-20 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla

CF Reklam
sohbetediyoruz.com
Cevapla

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık