ChatForumlari - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet



 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 2 Hafta önce   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Ayva Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --





Tadıyla, rengiyle sadece Ayva tatlısı 🧡 Çok zamandır yapmadığım ama çok
sevdiğim bir tatlıdır. Herkesin kendine göre pişirme şekli, püf noktası vardır elbette.
Sizin de varsa yorumlara yazabilirsiniz.


Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


4 adet küçük/orta boy ayva

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

6 adet karanfil

Üzeri için:

Kaymak
Toz fıstık


Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?


Ayvaların kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkartılır. Ayva kabukları, çekirdekleri ve karanfiller 2,5 su bardağı suya alınır ve yaklaşık 7-8 dk kaynatılır.
Kabuk ve çekirdekler süzülür. Elde edilen suya iki bardak şeker ilave edilir ve ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır.
Ayvalar ve şerbeti fırın pişirme kabına aktarılır. 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Pişirirken ara sıra bir kaşık ile şerbetinden üstlerine aktarılır.
Başka hiçbir işleme ve malzemeye gerek kalmadan güzelce kızaran ayvalar şerbetinden alınır.
Soğuyan ayvaların çukurlarına kaymak koyulur, toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️


Tadıyla, rengiyle sadece Ayva tatlısı 🧡 Çok zamandır yapmadığım ama çok
sevdiğim bir tatlıdır. Herkesin kendine göre pişirme şekli, püf noktası vardır elbette.
Sizin de varsa yorumlara yazabilirsiniz.


Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


4 adet küçük/orta boy ayva

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

6 adet karanfil

Üzeri için:

Kaymak
Toz fıstık


Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?


Ayvaların kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkartılır. Ayva kabukları, çekirdekleri ve karanfiller 2,5 su bardağı suya alınır ve yaklaşık 7-8 dk kaynatılır.
Kabuk ve çekirdekler süzülür. Elde edilen suya iki bardak şeker ilave edilir ve ayvalar yumuşayana kadar kaynatılır.
Ayvalar ve şerbeti fırın pişirme kabına aktarılır. 200 derecede iyice kızarana kadar pişirilir. Pişirirken ara sıra bir kaşık ile şerbetinden üstlerine aktarılır.
Başka hiçbir işleme ve malzemeye gerek kalmadan güzelce kızaran ayvalar şerbetinden alınır.
Soğuyan ayvaların çukurlarına kaymak koyulur, toz fıstık serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
  Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
tatli

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık